Patalpų valymas su šiuolaikinėmis priemonėmis

08/07/2019 16:38

Patalpų ir langų valymas su ekologiškomis priemonėmis

Įdomu, ar daugelis pagalvojame, kokią žalą mums daro valymo priemonės, kurias naudojame kiekvieną dieną? Grindų, vonios, tualeto, langų, indų valikliai namuose naudojami nuolatos. Išplovus jais grindis ar langus – mes ir mūsų šeimos nariai kurį laiką kvėpuojame cheminėmis medžiagomis, kurios yra naudotuose valikliuose. Rūpindamiesi savo sveikata turėtume žinoti, kokios cheminės medžiagos yra ypač žalingos sveikatai ir jų atsisakyti.

Ftalatai yra viena iš dažniausiai mūsų aplinkoje sutinkamų nuodingų chemikalų. Jie dažnai randami įvairiuose valikliuose su dirbtiniais kvapais. Ftalatai gali sukelti endokrininės sistemos ir vystymosi sutrikimus, hiperaktyvumą, galimai ir vėžinius susirgimus. Alergiją sukeliančios medžiagos yra Citronellol, Linalool, taip pat aptinkamos valikliuose, turinčiuose dirbtinį kvapą.

Cheminių medžiagų ekspertai unikalios akcijos metu patikrino 10 savanoriškų Lietuvos šeimų. Šios patikros metu nustatyta, kad vienos šeimos spintelėje yra daugiau nei 10 įvairiausių skirtingų valymų priemonių, kurių sudėtis, deja, nedžiugino sveikatai palankiomis cheminėmis sudėtimis. Ekspertai pataria apsiriboti minimaliomis valymo priemonėmis. Vonios, patalpų ir langų valymas  turėtų būti atliktas naudojant tik ekologiškas priemones ar natūralias medžiagas, kaip soda, actas, citrina.

Vienas iš tokių aukštos kokybės ekologiškų valiklių yra „Frosh“ linijos gaminiai. „Frosh“ ženklas priklauso vokiečių įmonei, kuri nuo 1986 metų yra nusprendusi gaminti tik aplinkai draugiškas chemines priemones. Jos yra gerai vertinamos mamų, nes neturi alergizuojančių chemikalų bei dirbtinių kvapų, tik natūralius, dėl to yra saugios naudoti ir vaikams, ir suaugusiems.

Valymo įmonė MB „Tavo Švara“ ne veltui yra pasirinkusi „Frosh“ gaminius kasdieniniam buitiniam naudojimui. „Tavo Švara“ nori užtikrinti savo klientams, kad patalpų ir langų valymas bus atliktas su saugiomis priemonėmis, nekenks aplinkai ir žmonėms.

Patalpų valymas, kuriose yra kiliminė danga

Daugelis norėtume, kad patalpų valymas būtų atliktas ne tik su ekologiškomis priemonėmis, tačiau ir greitai bei efektyviai. Šiam rezultatui pasiekti ir efektyviai išvalyti kiliminę dangą yra naudojama „Carpet Cleaner Pro 35“ kilimų valymo mašina. Ji leidžia džiaugtis naujausiais technologiniais pasiekimais. Su mašina atliekamas drėgnas valymas, tačiau drėgmė tuoj pat surenkama ir nebereikia laukti, kol ji išgaruos.

Valymo procesas vyksta keliais etapais. Pradžioje kiliminė danga sušiaušiama, surenkamos dulkės, šiukšlės ir kiti sausi nešvarumai. Sekančiame etape kilimas sudrėkinamas valikliu, tuo pačiu barstomos drožlės, kurios sugeria valiklio drėgmę ir purvą. Toks valymas panaikina visas dėmes, atnaujina spalvą ir visą kilimo struktūra, todėl jis vėl atrodo puikiai. Paskutiniame etape, konteinerių pagalba surenkamos purvą sugėrusios valymo drožlės, kilimas tampa sausas ir atsinaujinęs.

Patalpų valymas biuruose, viešbučiuose ir kitose įstaigose, kuriose yra kiliminė danga, su šia mašina būtų geriausias sprendimas. Ypač, jei patalpose nuolatos yra žmonių ir reikalingas dažnas valymas. Šią techniką naudoja ir įmonė „Tavo Švara“. Jai patikėję biuro, namo ar kitas patalpas džiaugsitės nuolatine švara. Šios, valymo paslaugas teikiančios įmonės darbuotojai, prisitaiko prie individualaus kliento tvarkaraščio, dirba net ir savaitgaliais.