Kaip pasirinkti baseino rangovą?

21/07/2021 20:46

Pastebima tendencija, jog vis dažniau ir daugiau žmonių patiki, kad ir Lietuvoje turėti baseiną savo namų kieme – verta. Prieš tai pasibandę įvairius laikinus karkasinius ar pripučiamus baseinus nusprendžia – gana žaisti, pats metas įsirengti stacionarų baseiną. Tik kur kreiptis ir kaip pasirinkti rangovą?

Baseino įrengimas iš tiesų labai atsakingas projektas, todėl šį procesą patikėti būtina profesionalams. Tiesa, profesionalų pasiūla nemaža, tai kaip gi rasti tą, kuris tikrai nenuvils? Visų pirma, nusimatykite biudžetą, kurį planuojate skirti baseino įrengimui, nes tai labai svarbu kalbantis su rangovais. Juos galite rasti internete, taip pat per rekomendacijas. Rinkdamiesi rangovą atkreipkite dėmesį, kokius variantus kiekvienas iš jų siūlo už jūsų numatytą biudžetą.

Antra – konsultacijos, jų šiuo klausimu neįmanoma išvengti, ir pradžioje konsultuotis galimai teks ne su vienu rangovu. Kaip kitaip būtų galima nuspręsti, su kuriuo dirbsite. Po keleto konsultacijų jau galite susidaryti bendrą vaizdą apie tai, kurio iš šių rangovų vizija su jūsiške sutampa labiausiai. Tačiau vertėtų atkreipti dėmesį į keletą svarbių aspektų. Tai patys svarbiausi ir pagrindiniai kriterijai, kuriais vadovaudamiesi nesudėtingai pasirinksite patį tinkamiausią partnerį jūsų baseino įrengimui:

  • rangovo patirtis šioje srityje;
  • sėkmingai įgyvendintų projektų pavyzdžiai ir jų skaičius;
  • siūlomų sprendimų ypatumai (originalumas, inovatyvumas);
  • individualių norų įgyvendinimo galimybės (jeigu pageidaujate).

Kuo rangovas lanksčiau žvelgia į jūsų pageidavimus ir ieško tam geriausio sprendimo, tuo didesnė tikimybė, kad gausite rezultatą būtent tokį, kokio tikitės. Pastebėkite, ar rangovo įgyvendinti projektai labiau standartiniai, kiek jis leidžiasi į tam tikrus „nukrypimus“. Jeigu girdite, kad vieni ar kiti sprendimai sudaro jam nepatogumų ir rangovas bando atkalbėti be aiškių argumentų, tikriausiai gausite standartinį variantą.

Taip pat pasidomėkite, ar rangovas atlieka baseinų priežiūrą, ar konsultuoja baseino priežiūros klausimais – bent jau pradžioje, tikėtina jums to reikės. Nebijokite klausti – kuo daugiau klausimų užduosite, kuo daugiau išsakysite lūkesčių, tuo tiek jums, tiek rangovui bus paprasčiau vesti dialogą. Tuo pačiu jums bus paprasčiau apsispręsti, kurį rangovą rinktis dėl baseino įrengimo.