Kokią įrangą baseinui pasirinkti?

23/03/2021 14:58

Toks klausimas, pasak specialistų, nuskamba kiekvieną kartą, klientui kreipiantis dėl baseino įrengimo. Tačiau šiuo klausimu yra net keletas atsakymo variantų, kadangi įranga gali būti būtina ir nebūtina, taip pat priklauso nuo baseino dydžio. Be to, baseinų įrangos pasirinkimas taip pat priklauso nuo individualių poreikių ir galimybių.

Būtina baseinų įranga – tai tokia, be kurios neįmanoma užtikrinti maksimalios baseino švaros ir vandens kokybės. Į šį sąrašą neišvengiamai įeina baseino vandens filtravimo sistema bei cirkuliacinis siurblys. Pirmasis užtikrina kietųjų mikrodalelių dalelių, tokių kaip smėlis ir kitos, esančių ant baseino dugno, surinkimą ir pašalinimą iš baseino.

Filtravimo bloko dėka užtikrinamas ir paties vandens saugumas, o jis parenkamas priklausomai nuo baseino dydžio bei baseino paskirties. Tuo tarpu cirkuliacinis siurblys užtikrina vandens cirkuliaciją baseine, nes kaip žinoma, stovinčiame vandenyje žymiai greičiau ima dauginti įvairūs mikroorganizmai.

Ne mažiau svarbūs ir vadinamieji skimeriai, kurių paskirtis – surinkti nešvarumus nuo vandens paviršiaus – lapus, smulkias šiukšles, žoles ir pan. Šie taip pat priklauso nuo baseino dydžio ir jo tipo, todėl kartais pakanka vieno, o kai kuriais atvejais prireikia ir kelių.

Vandens kokybės kontrolė ir užtikrinamas – dar vienos iš būtinųjų priemonių, kurios privalo būti kiekviename baseine. Tai – vandens pH bei chloro kiekio kontrolė, kurią užtikrina tik tam tikri prietaisai, padedantys stebėti rodiklius. Tačiau čia jau kalba eina ne tik apie baseinų įrangą, tačiau ir baseinų chemiją. Galima rinktis chloro arba aktyviojo deguonies tabletes, atliekančias tą pačią funkciją, tik be chloro. Tai pat būtina užtikrinti tinkamą vandens pH, kurio reguliavimas atliekamas su pH+ ir pH- preparatais, kol pasiekiama 7,0-7,4 pH lygio norma.

Na ir, žinoma, be būtinosios įrangos, galima rinktis papildomą įrangą baseinams. Vandens šildytuvai, valymo įranga, baseinų robotai, kopėtėles, baseino apšvietimas ir baseinų uždangalai – tai priedai, be kurių galima apsieiti. Tiesa, jie ženkliai palengvina baseinų priežiūrą ir užtikrina komfortą jų eksploatavimo metu.