Botoksas plaukams ir 10 klausimų pažinčiai su šia procedūra

11/02/2021 22:46

Šiandien plaukų priežiūros specialistas gali pasigirti ne tik žirklių valdymo bei dažų maišymo įgūdžiais. Grožio sektoriuje apstu naujovių, su kuriomis plaukų meistras, gerbiantis savo, kaip profesionalo vardą bei siekiantis pasiūlyti klientams aukščiausią paslaugų kokybę, privalo susipažinti ne tik teoriškai, bet ir praktiškai. Viena tokių procedūrų, kurios pavadinimas, tikėtina, dažną moterį priverčia suklusti – botoksas plauk ams. Ne, tai tikrai nėra tokia intervencinė procedūra kaip raukšlelių naikinimas ar lūpų putlinimas botulino injekcija. Tai greita, saugi bei efektyvi plaukų puoselėjimo procedūra, skirta atgaivinti pavargusius, kolageno bei keratino netekusius, sunkiai „valdomus“ plaukus. Straipsnyje pabandysime atsakyti į klausimus, dažniausiai kylančius moterims, svarstančioms galimybę šią procedūrą išbandyti.

Kokia yra priemonės, naudojamos atliekant šią procedūrą, sudėtis?

Visų pirma atsakysime, ko tikrai nėra. Tai – botulino, kuris naudojamas atliekant botulino injekcijas į odą. Plaukų botokso sudėtis, priklausomai nuo gamintojo, gali skirtis, tačiau pastarajame gausu medžiagų, skirtų atgaivinti plauką, atkurti pažeistą jo struktūrą. Taip pat sudėtyje yra kolageno, lipidų, aminorūgščių, vitaminų, įvairių aliejų, proteinų.

Kokio tipo plaukams tinka ši procedūra?

Plaukų botoksas – procedūra, kurią galima atlikti visų tipų plaukams, net ir patiriantiems vienokias ar kitokias problemas (pleiskanos, galiukų skilinėjimas, pažeidimas, nusilpimas po kitų atliktų procedūrų ir kita). Tiesa, besilaukiančioms bei maitinančioms moterims nuo šios procedūros rekomenduojama susilaikyti.

Kiek laiko procedūra užtrunka?

Priklausomai nuo plaukų meistrės įgudimo, plaukų ilgio, storio bei kitų niuansų, šiai procedūrai vidutiniškai prireikia 2 – 3 valandų.

Ar po pirmos procedūros bus matomas poveikis?

Tikrai taip! Iškart po procedūros galėsite džiaugtis vizualiai gražesniais, glotnesniais, paklusnesniais ir, svarbiausia, sveikesniais plaukais. O ir jūsų baimė tą gėrį „nusiplauti“ plaunant galvą – tikrai nepagrįsta. Kaskart, išsitrinkę galvą ir palietę plaukus, pajusite, jog šie atrodo tarsi būtų „paragavę“ kokybiškos drėkinančios kaukės.

Kiek laiko išlieka procedūros poveikis?

Šis terminas, priklausomai nuo plauko ypatybių, naudojamų priemonių kokybės bei, žinoma, specialisto profesionalumo, svyruoja nuo 4 iki 8 savaičių.

Kiek kainuoja botoksas plaukams?

Kaina neabejotinai yra vienas aktualiausių klausimų dažnam iš mūsų. Pastarąją, kaip ir kitas grožio procedūras, sudaro visa eilė veiksnių. Naudojamų medžiagų kokybė, plauko ypatybės (ilgis, storis), meistro kompetencija – pagrindiniai jų. Kalbant grubiais skaičiais, kaina svyruoja nuo keliasdešimt iki šimto eurų ir daugiau už procedūrą.

Norint išvengti nesusipratimų bei rasti adekvačiausią, poreikius atitinkantį variantą, kainos klausimą derėtų aptarti prieš procedūrą. Jei galutinė paslaugos kaina kelia neaiškumų, klientas visada turi teisę pasiteirauti, kas ją lėmė.

Kaip prižiūrėti plaukus po procedūros?

Jei iki šiol savo plaukais rūpinotės tinkamai, nieko naujo rekomendacijose nerasite.

  • Naudokite kokybišką, pasirinktą atsižvelgiant į plaukų tipą bei būklę šampūną be druskų, sulfatų, parabenų.
  • Rekomenduojama nepiktnaudžiauti tiesioginiais saulės spinduliais, maudynėmis jūroje ar baseine. Tai veiksniai, kurie ne tik sutrumpina plaukų botokso poveikį, bet ir neigiamai veikia natūralių plaukų būklę.
  • Galvą, jei yra poreikis, galima plauti ir tą pačią dieną po procedūros.

Kokią žalą plaukams gali turėti ši procedūra?

Šį kartą liaudies posakis apie riziką bei šampaną neturi pagrindo. Priešingai nei kai kurios kitos plaukų priežiūros priemonės, šioje nėra agresyvių cheminių priedų, tik „draugiški“ komponentai (keratinas, kolagenas, vitaminai, lipidai ir kita). Botoksas plaukams ne tik atstato plaukų struktūrą, bet ir gali padėti spręsti psoriazės, galvos pleiskanotumo bei kitas odos problemas ir netgi – sumažinti plaukų slinkimą (aišku, tai problema, reikalaujanti kompleksinio gydymo). Tiesa, kaip ir bet kuri medžiaga, tiesiogiai sąveikaujanti su oda, gali šią sudirginti ar sukelti alerginę reakciją.

Kuo botoksas plaukams skiriasi nuo tiesinimo keratinu?

Plaukų tiesinimas keratinu – tai procedūra, kurią atliekant yra naudojami cheminiai produktai, tuo tarpu botoksas plaukams, kaip jau minėjome, šiuo atžvilgiu yra natūralus grožio puoselėjimas. Tiesa, keratino poveikis, lyginant su plaukų botokso, ilgesnis. Pastarasis, siekiant dar prailginti tiesių plaukų efektą, gali būti atliekamas tarp keratino procedūrų.

Ar galima dažyti plaukus po botokso procedūros?

Plaukus rekomenduojama dažyti prieš botokso procedūrą, nes, priešingu atveju, dažai blogiau „kibs“. Atliekant plaukų botokso procedūrą, viršutinis šių sluoksnis yra uždaromas, taip išlaikant ne tik naudingas produkto medžiagas, bet ir didinant plauko atsparumą išoriniam poveikiui, šiuo atveju – ir imlumui dažams.

Tikimės, jog mūsų supažindinimas su esminiais niuansais, aktualiais kalbant apie plaukų botoksą, padės jums apsispręsti, ar tai – procedūra, kurią įtrauksite į savo grožio puoselėjimo ritualų „repertuarą“.