Ar kiekviena verslo studijas siūlanti kolegija verta vadintis verslo kolegija?

18/12/2019 22:21

Iš tiesų tai, kad kolegija savo studijų programoje siūlo verslo studijas, dar nereiškia, kad ji verta šio skambaus pavadinimo. Kiekvienas iš besiruošiančių studijuoti verslo specialybę kolegijoje, tikriausiai turi viziją, kaip turėtų atrodyti verslo studijos ir kokiais principais turėtų vadovautis verslo kolegija. Kadangi verslo neįmanoma išmokti vien iš teorijos, mažų mažiausiai tikimasi praktinio studijų programos pateikimo.

3 patarimai, į ką verta atkreipti dėmesį, pasirenkant verslo studijas kolegijoje:

1. Visų pirma, prieš pildant studijų prašymą, reikėtų atidžiai išanalizuoti pasirinktų kolegijų siūlomas studijų programas. Peržvelgti, kokie specialybės dalykai įeina į šią studijų programą, taip pat labai svarbu atkreipti dėmesį, ar konkreti verslo kolegija siūlo pasirinktą specialybę studijuoti jums reikalinga studijų forma: ištęstinės studijos, nuolatinės studijos ir pan.

2. Kitas dalykas, kuo reikėtų pasidomėti – tai kokiais principais vadovaujamasi studijų metu, galbūt studijos pateikiamos kažkokiu išskirtiniu mokymosi metodu, taikomas projektinis mokymasis. Vertėtų pasidomėti paskaitas dėstančių dėstytojų pasiekimais, kuo jie patys užsiima, ar domisi naujovėmis, dalyvauja versle, projektuose ir pan. Juk verslo kolegija turi atitikti savo pavadinimą ir tai dažniausiai jau atspindi daugelis kolegijos sudėtinių dalių: administracija, dėstytojai, partneriai.

3. Ir trečias labai svarbus dalykas – praktinės paskaitos ir galimybė iš arti stebėti ar net dalyvauti realaus verslo veikloje, ugdyti savo kompetencijas padedant koučeriams bei įmonių atstovams. Todėl jeigu įstaiga studijų metu intensyviai bendradarbiauja su verslu, siūloma praktika studentams, o studijų programos metu net skatinama įkurti savo realų verslą, tai ši verslo kolegija tikrai verta tokio vardo!